Ekstrüzyon

 

2 adet (1600 MT ve 2400 MT) ekstrüzyon presi ile müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

Üretebileceğimiz kalıp çapları hakkında fikir edinmek ve tavsiye edilen çap – et kalınlığı ilişkisini gösteren tablo için tıklayınız.

Ekstrüzyon

İstenilen şekli elde etmek için tasarlanmış kalıbın ısıtılması ve presin kovanının önüne yerleştirilmesinin ardından, kontrollü ısıtılmış alüminyum biyetin, pres kovanına yerleştirilerek, pres zımbasının uyguladığı basınçla kalıbın içinden geçerek istenilen profilin çıkarılmasına ekstrüzyon denir. Ekstrüde edilen profil, konveyörde fanlar yardımı ile (gerektiğinde su ile) soğutulur ve germe işlemine tabi tutulurlar. Ardından istenen boyda hassas kesilir ve sepete dizilirler. Son olarak profiller termik fırınında yaşlandırma işlemine tabi tutularak sertleştirilir. Sertleştirme prosesine maruz bırakılmayan profiller kolayca bükülebilirler. Bu bakımdan sertleştirme işlemi bilgisayar kontrollü olarak titiz bir şekilde yapılır. Fırından çıkan profillerin sertlikleri özel cihazlar yardımı ile kontrol amaçlı ölçülür.

Homojenize Hot-Top Biyet Dökümü

Gençer Alüminyum, homojenize biyet dökümünü kendi tesisi bünyesinde gerçekleştirir. Dışarıdan alınan külçe ve ingotlar önce 14 tonluk ergitme ocağına ardından da 7 tonluk döküm ocağına girer. Eriyik, spektrometre analizi sonucunda Mg, Si ilaveleri ile istenilen kompozisyona getirilir. Hot-Top sistemi ile döküm gerçekleşir ve dökümün sonunda elde edilen biyetler homojenizasyon fırınlarında homojenize edilir. Biyetler aksi gerekmedikçe 6063 kompozisyonunda imal edilirler. Ancak farklı ihtiyaçlara göre 1050 (saf), 6463 (parlatılmaya uygun), 6082 (sert, korozyon direnci yüksek), 6061, 6005 (mekanik özellikleri güçlü) gibi kompozisyonlarda da biyet dökülebilir. Döküm öncesi ve sonrası spektometre ile kimyasal analiz kontrolü yapılmaktadır Her döküm için bu analizler arşivlenir. Müşterilerimiz talep ettiği taktirde satın aldıkları alüminyum profillerin kimyasal kompozisyonlarını gösteren analiz sonuçlarını da istedikleri zaman öğrenebilirler.